Karriär

Millcon växer och behöver ständigt fler duktiga medarbetare. Nedan finner du vad vi rekryterar just nu, skicka in din ansökan till Mårten Millgårdh på marten@millcon.se. Även spontanansökningar inom andra områden är välkommet. Vi gör även rekryteringar via bemanningsföretag som annonseras på respektive bemanningsbolags hemsida eller via arbetsförmedlingen.

Lediga tjänster: Maskinoperatör

Rollbeskrivning maskinoperatör

-          Anställningsgrad 100%, 38 timmar i genomsnitt/vecka

-          Arbete i 3-skift, 07.00-15.30, 14.30-23.00, 22.45-07.15

-          Handha rull- och packmaskiner

-          Truckkörning (truckkort fördel, men ej ett krav)

 

Din personlighetstyp:

 

-          Du ska gilla ett aktivt arbete

-          Kvalitetsmedveten, arbeta efter instruktioner och rutiner

-          Resultatorienterad, arbeta efter mål

-          Lagspelare som gillar att samarbeta

-          Positiv till arbete och att bidra till en bra företagskultur

-          B-körkort och bil krävs, kommunikationer med buss är bristfälliga.

 

Hur är det att jobba på Millcon?

Millcon gillar att tänka annorlunda. Därför arbetar vi utefter vårt koncept Millcon United.  Med inspiration från lagidrott har vi skapat en arbetsmodell som engagerar och bidrar till att våra medarbetare mår bättre både i sitt arbete och privat. Målsättningen för företaget är tydlig - vi ska nå mästarklass.  Vår modell bygger just nu på fem steg:

  • Du är en nyckelspelare i laget

Alla som får vara en del av Millcon United börjar sin karriär med en personlighetsanalys. Vi fokuserar på vad som är din S.O.L. (styrka, oanad potential och lyskraft). Detta för att finna vad som gör dig unik och viktig. Det är energiboost för dig och din första tid på nya jobbet.

  • Vi ska må bra genom träning, återhämtning och att äta rätt

Vi tränar på arbetstid två gånger i veckan. Alltifrån att besegra trappan på Kvarntorpshögen till att cykla omkring på MTB-lederna i närheten. Genom vårt app-baserade hälsoprogam utmanar vi varandra för att träna och att äta rätt.

  • Vi ska veta hur vi når framgång genom en tydlig spelplan

Precis som i lagidrotter kan vi bara nå framgång genom att spelregler och spelplan är tydliga. Vi engagerar hela personalen i att utveckla företaget för att skapa en bättre, enklare och tydligare arbetsplats. Att vara med att påverka sin arbetsplats är en nyckel i att trivas och känna samhörighet.

  • Vi ska ta ansvar för varandra genom en vinnande kultur

All personal engageras i att diskutera vilka värderingar och kultur som företaget ska stå för. Idag präglas kulturen av ledorden teamspirit, ärlighet och förståelse. Vilka värdeord vi kommer präglas av i framtiden är det du som medarbetare som bestämmer.

  • Prestationer ska löna sig

Vår utgångspunkt är att bra prestationer ska löna sig. Utifrån detta har vi utvecklat ett bonussystem som ger utdelning till samtliga anställda när vi överträffar våra mål. Vinstdelningssystemet ger just nu 30% i utdelning av all vinst över budgetmålen.